Direktlänk till inlägg 10 december 2012

Jag fick vila från min smärta när jag tatuerade mig...och somnade!

Av Pansen - 10 december 2012 10:00

Stand and fight, born to walk against the wind... always one more try...Meningarna är från en låt med Manowar och Stand and fight lät jag tatuera in på axeln för något år sedan. Det var en av de gånger som jag var i sämsta skicket med mest bäckensmärta, jag kunde sitta ca 10 minuter och som mest tvinga mig att vara "uppe" ca 45 minuter. Skulle jag laga middag fick jag lägga mig ner på golvet flera gånger för att avlasta och sträcka ut. När så maten var klar hade jag så stark smärta att jag ville spy så då kunde jag inte kunde äta, utan fick lämna familjen vid matbordet och gå upp och lägga mig.

Jag hade länge velat tatuera mig första gången var jag nog bara 15 år så det kändes inte som något överilat. Jag hoppade på kryckor in i väntrummet på tatueringsstudion. De undrade om jag nervös antagligen för att jag inte kunde sitta still;-) Nä, skynda er bara så det blir min tur, jag klarar inte att vänta längre.... Jag hade så fruktansvärt ont och Citodonet hade slutat fungera. Jag låg på deras soffa, på golvet och ursäktade mig att jag hade så ont.

Jag förklarade vad jag ville ha och han skissade och ändrade och frågade om jag verkligen var 110% klar att jag ville. Ja, det är väl klart jag hade så ont att jag till slut fräste, men kör nu då! Jag satte mig i stolen och efter en stund väckte killen mig "Ehhh, du har väl inte svimmat?" Va? nä, verkligen inte men det är så skönt, jag känner hur det gör lite ont på armen och då känns inte den vanliga smärtan lika mycket. Jag somnade om. Killarna i studion skrattatade och sa att jag var första kunden som somnat under tatuering. Så tatuering fungerade också som en slags TENS-apparat, haha.

Min tatuering står för att aldrig ge upp och att bita i från, därav den fräsande katten, jag skulle verkligen behöva fixa till den för den saknar faktiskt tunga och några tänder! Men det är inte lätt att få pengar över till det. Killen som tatuerade ville inte fortsätta för han tyckte jag var för otålig med motivet och han var rädd att jag skulle ångra något;-)



Några rader från Winnerbäck igen, de är sååå sanna ord för mig...

 


..."Det är lätt att se hur sjuk man en gång var
När såren läker, och regnet känns..."

 

..."Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra"...



Read more: http://artists.letssingit.com/lars-winne...2EH243kyH 


Kram och kärlek

Pansen   

      

 
 
Maria

Maria

10 december 2012 13:33

Sitter och fnittrar när jag löst klart, du somnade under tiden du gjorde en tatuering.... Hihi. Jag förstår liknelsen med en TENS men jag hade dött av ljudet är så sjukt rädd för tandläkarborren och det är just så det låter 😃.
Måste säga att det är en cool tatuering dock.
Hur mår du idag, bättre? När är det dags att åka till Ängelholm igen?

Ha det gott ❤

http://www.frugnu.blogg.se

Pansen

10 december 2012 14:20

Nja, erkänner att måndag är dagen då jag alltid har mer ont och är trött. Det beror på att jag liksom "överansträngt" mig under helgen. Man vill vara med i familjens aktiviteter;-)

Kanske är det lika för dig om du tänker efter? På helgerna är man uppe mer och gjort mer så måndagarna är min sov- och återhämtningsdag, haha

Det borde bli i mitten på januari som jag gör nästa operation i Ängelholm:-)
Sköt om dig ❤
Kram kram

 
Maria

Maria

10 december 2012 18:16

Ja, visst är början av veckan värst, idag sov jag bort förmiddagen. Har ont och är slut. Men mitt i allt så verkar någon ha hört min klagan....
Min läkare ringde idag och sa att Ängelholm har sagt ja till min remiss, de tror jag är en bra kandidat!!!!
MEN... Nu är det landstinget som ska bevilja betalningen för utredning och eventuell operation. Min läkare tror inte att det ska vara några problem då de i Ängelholm är ensamma om sina specialkubskaper...
Är så nervös, pirrig, glad, upprymd och bara lycklig. Trodde aldrig jag skulle reagera såhär... Herre Gud de kanske vill karva i mig med kniv och jag är glad! Hahaha, störd känsla!

Kram ❤

http://www.frugnu.blogg.se

Pansen

10 december 2012 19:00

Åh, vad glad jag blir!! Det var i maj jag gick igenom detta så jag har det färskt i minne och vet hur känslorna hoppar runt. Så bra!! Mitt landsting är mkt omtalat i medier för "snålhet" eller de har kärvt med ekonomin mm men DE godkände ju kostnaden och som sagt de är specialister och metoden är helt unik i Sverige och världsledande! Yes, nu är det din tur jag har dig i mina tankar och skickar kraft för nu händer det!! Så glad för din skull.
Kram kram ❤❤❤

 
Maria

Maria

10 december 2012 19:55

Har försökt skriva flera inlägg men min telefon dummar sig.
Tack för ditt stöd, hoppas kunna hjälpa någon annan i samma sits någon dag.
Är så duktigt pirrig nu, vet inte hur länge jag får vänta och jag kommer att gå som en äggsjuk höna till min brevlåda som ligger 10 minuter bort från vårt hus och det är då inte med 6 meter snö....
Har ingen aning om hur länge jag kommer få vänta, 1,2 5 eller 7 månader till jag får komma på bedömnng. Men det spelar inte någon jätte stor roll just nu är bara glad och upprymd av att inom en snar framtid ska boka ett flyg och hotell i ängelholm.

Ha det bäst <3

http://www.frugnu.blogg.se

Pansen

10 december 2012 20:38

Haha, känner igen det där med darriga ben till brevlådan...Varenda dag höll jag andan när jag lyfte på locket och inte sällan tänkte jag..snälla goda Gud, haha.

För mig tog det 5 månader från remiss S-vall till besök i Ängelholm. Hela 2012 blev ett väntans år för mig, pirrigare och värre än en graviditet, haha.

Jo, jag vill upplysa om en till viktiga sak! Min sjukgymnast sa flera gånger att jag skulle få betala resorna själv till Ängelholm, så vi har bokat allt själv sedan dubbelkollade jag och vilken tur! Mitt landsting ersätter mina flygresor eftersom jag är remitterad och det är liksom ändå 8 500 kr hitills! Dock skulle egentligen Landstinget ha bokat resorna så jag är fortfarande spänd men håller tummarna att jag kanske får tillbaka ändå och det behövs som du förstår:-)

Förresten när gjorde du MR-undersökning sist? Jag hade gjort för 1 år sedan och det tyckte Sturesson var för länge sedan så då fick jag först vänta i MR-kö oxå. Så hoppas du har en "fräsch" MR så bör det bli kortare väntetid.

Ja, jag måste göra ngt för att hjälpa andra i samma situation som oss!! Jag GULP.. mejlade t.o.m TV4 och skrev att jag ville komma till Malou i "Efter tio" och berätta så fler kan bli stöttade och hjälpta.

Bloggen är ju oxå ett steg, men jag VILL kunna göra mer...Skulle säkert lätt få en artikel i lokala tidningar, men samtidigt vill jag vara anonym för snart hoppas jag kunna söka jobb här...Hmmm, men det löser sig säkert:-)

Ha det bäst du oxå!!
Kram ❤

 
Maria

Maria

10 december 2012 20:58

Gjorde just reklam för din blogg :-)
Hur många gången har du fått åka till Ängelholm? Gjorde du MR där då? Min senaste MR är gjord i juni så den kanske är för gammal... Vad har du fått göra, hur läng tid tog undersökningarna. Måste man sova kvar i Ängelholm? Din stackare nu leker jag 100000 frågorn med dig!

http://www.frugnu.blogg.se

Pansen

10 december 2012 21:18

Tack mer reklam, haha:-)
Nej, MR gjordes först av mitt landsting. Gjorde du MR juni i år så räknas den nog som ny:-)

2 ggr hittills. Blir 3 totalt.
1:a gången
Fick hem Descutan svamapar som jag duschade med 2 ggr hemma.
Träffade Sturesson och en läkare Niklas. Sturesson gjorde de vanliga undersökningarna de som jag skrev om tidigare, dvs. lyfter ben och trycker på ländryggen mm. Vi pratade och de lyssnade på min historia. Tid: Gissar ca 30 minuter
Fick gå upp till dagkirurgen där jag fick op-kläder och sedan gå in till operationsrummet. Niklas lade blockader med hjälp av röntgen och Sturesson. Lokalbedövning och kortsion på bägge sidor. Ut och gick. Blockader hjälpte! Operation med skruven samma eftermiddag typ 15.30 1 dygns vårdtid man sover alltid natten efter operation. Flög hem vid kl15 eller 16 dagen efter.

2:gången kl.13.00 möte och prat om skruven och veckorna som gått. Vill jag göra steloperation- JA. Operation vid 15.30 sov över och flyget gick 17.00 nästa dag. Hade inte särskilt ont, men somnade hela tiden och var trött;-) Jag äter ju iofs redan morfin.

Fråga på bara, jag vill ju kunna hjälpa! :-)
Kram

 
Maria

Maria

10 december 2012 21:34

Ah okej, jag trodde det var så att man först åker dit på bedömning, sen tillbaka igen för skruv och sen tillbaka igen för stel op!
Jag äter bara citodon och gabapentin just nu, så inget morfin. Hoppas att röntgen är tillräckligt färsk och att han ser det som krävs. Har just skummat igenom en vetenskaplig artikeln som Bengt Sturesson skrivit, blev kanske inte klokare av detta. Men jag känner att många av mina symtom stämmer överens. Hur länge har man skruven? Är lite rädd för att vara vaken och få blockader, senast jag blev akut opererad försökte jag övertyga kirurgen att de inte skulle hitta några gallstenar eller något alls, kämpade stenhårt och grät hysteriskt.... Det visade sig senare på uppvaktat att de faktiskt hade hittat ett trettiotal pepparkorn stora stenar som kirurgen skakade i en ask så jag skulle se att han minsann hade rätt och jag fel :-). Hoppas jag inte försöker göra något liknande denna gång :-)

http://www.frugnu.blogg.se

Pansen

10 december 2012 21:51

Man brukar ha skruven 3 veckor, jag hade 4 veckor och kände lite skillnad, till det bättre alltså:-) Låsningarna minskade ju t.ex

Det gick bra med blockaderna, inte ont, du behöver inte oroa dig! De tar det lugnt, frågar och pratar och tar dig på största allvar, det kommer gå finfint vännen:-)

Men det är det skönt att de söver vid skruven och steloperationen. Jag skulle inte vilja höra hur de borrar...

Jag kikade i mina papper senast och då stod det beräknad OP.tid 40 minuter det var ju vid steloperationen som ändå är större än en skruv! Det är ju kort tid, de sätter inte in någon KAD eller så:-)

Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pansen - 26 december 2023 19:12

Hej, Har helt glömt att jag hade en blogg😂 Blev ännu mer förvånad när jag såg att runt 500 personer besöker den i månaden🤗 Jag jobbar i alla fall heltid igen sedan maj 2023. Trivs jättebra. Jag stelopererade en nivå i nacken och en ...

Av Pansen - 20 februari 2018 13:29

- Jag brukar inte vara så här bestämd och barsk! Jag brukar verkligen inte låta så hård det ska du veta, men jag måste ta mig igenom ditt hårda pannben, säger psykologen på företagshälsovården.    Jag ringlar runt i den tjocka mjuka ljusgrå fåtölj...

Av Pansen - 15 februari 2018 12:15

Hittade detta som jag skrev i november 2015...min "krasch" förra hösten november 2016 och sedan en ännu större krasch i november 2017 är inte så konstig har varit på gång ett tag tror jag...   Rör mig inte, jag hoppar runt, jag balanserar knappt ...

Av Pansen - 14 februari 2018 08:29

Den 16 november kraschade jag kan man säga. Eller min kropp, dess muskler, senor och bindväv var helt slut. Mjölksyra till Max i flera kroppsdelar. Migränattacker varje dag och medicinen kunde inte längre stoppa smärtan och det bara accelererade med ...

Av Pansen - 13 december 2017 16:17

Höger höft hugg värker bultar kan inte ens ligga 3 min på den. Lägger mig på andra sidan. Den där höftövningen den har jag ju glömt bort när så mkt annat rasat i kroppen och jag kämpat så hårt för att ändå prestera och göra mitt jobb. Älskar mitt job...

Presentation

Ont i ryggen, ljumske, höft eller bäcken? Då tror jag du kommer känna igen dig här!? Efter många år av smärta fick jag äntligen steloperation av mina SI-leder!

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards