Alla inlägg under januari 2013

Av Pansen - 4 januari 2013 08:00

 

 

Nu känns det lite bättre med min "hjärndimma" så typiskt att den skulle komma just nu, men den brukar dyka upp när jag tänker "nu känns det bra", haha. Jag har varit med om detta med hjärndimma flera gånger och för mig känns det som att det är min kropps försvar när jag under en längre tid genomgått något "jobbigt". Hjärnan kopplar ifrån ett tag för den blir "överladdad" med information och känslor. Just nu har ju hela familjen varit ledig och då är det inte lika lätt att hitta tiden att skriva här, men snart är deras ledighet slut. Det är så dubbla känslor, jag vill inget hellre än att vara med dem och jag är ju annars så ensam om dagarna. Men jag måste "kämpa" mycket mer och göra saker och hålla skenet uppe. Ja, dubbla känslor både skönt med kommande vardagen samtidigt skrämmande med ensamheten och tankarna som kommer och virvlar.

 

Jag har så mkt jag vill skriva här på bloggen!! Så jag hoppas verkligen att hjärnan snart är redo igen och energin kommer tillbaka:-) Jag vill skriva om mina tankar hur jag ser på detta om saker och ting sker av en mening eller ej. Har mina bäckenproblem gett mig något positivt som jag annrs inte skulle fått?  Jag vill berätta om mina tankar på sjukvården, är jag bitter att jag inte fick hjälp på så många år? Berätta om mina känslor inför att att jag själv sökt upp och kämpat för att få dessa stelopertioner.

 

Jag skulle även vilja berätta om det mest fruktansvärda smärtan jag upplevde när jag låg på sjukhus INNAN operationerna. Jag hade så ont jag ringde t.o.m ambulans för jag kunde inte resa mig upp. Hur det kändes att jag inte riktigt kunde förmedla mig och alla inte behandlade mig väl på sjukhuset...Hur jag fick tänka för att bara några dagar senare var förberedd för att åter ligga på sjukhus och göra mitt livs opertion. Men jag ska skriva om allt detta kommande tiden här...Nä, nu ska jag gå och ta en gäng starka brusiga b-vitaminer, det hjälper verkligen, när kroppen utsätts för stress gör den av med mycket b-vitamin. Så även om jag inte känner mig stressad så är min kropp det av allt som hänt och händer och utan extra b-vitamin blir jag så trött. Berocca rules, haha. 

 

Kram kram

Pansen

ANNONS
Av Pansen - 3 januari 2013 08:30

Vi läser och hör om att målbilder är mycket viktiga och bra för tillfrisknande i alla möjliga olika typer av läkning, såväl fysisk som psykisk. Att se sig själv göra lustfyllda saker längre fram, att bestämma olika belöningar vid lyckade resultat som sluta röka till exempel.

 

Haha, att sluta röka och jag det är ett helt kapitel för sig själv...så många gånger jag slutat och börjat och belöningar och besvikelser. Detta rökstopp känns lika självklart som vid graviditeter och ammningar och jag vet själv även om läkarna påpekade det att läkningen är så mycket sämre om man röker. Så jag har alltså slutat igen...

 

Men nu har jag ialla fall köpt en kommande belöning till mig själv eller snarare så har jag köpt en målbild. Ingen målbild som har med rökstoppet att göra utom som ska sporra mig nu inför sjukgymnastik och rehab av mina stelopererade bäckenleder. Jag ska i början på sommaren ha ett par ljusare jeans och någon snygg tunn vit blus och håret ska virvla sådär lagomt ostyrligt i vinden, någon hårslinga smeker i ansiktet. Mina steg ska vara stadiga och långa, jag går liksom i slow motion...i mina nya skor med hög klack. En målbild för 100 kronor som ska göra det enklare för mig att fokusera på rätt saker och tänka positivt:-) 

 

Kram kram

 

 

ANNONS
Av Pansen - 2 januari 2013 13:51

Jag är så enormt trött och sitter och gissar vad det kan bero på?! Kanske för att jag slarvat med maten  och ätit jättemycket under julen, för mycket socker osv. eller att jag slarvat med vilan och pressat mig till max för att kuna vara med "på allt".

 

Eller att kroppen reagerar i efterhand på allt som varit med två operationer och en annan sak som hände mig veckan innan första operationen. Då jag var med om den värsta smärtan någonsin i mitt liv och jag tillbringade 4 dagar på en akutavdelning med en smärta som inget smärtstillande hjälpte emot, usch, usch, jag hann inte hämta mig från den saken innan den var dags för operationerna...Tänker jag så, tror jag att den enorma tröttheten beror på allt sammantaget...Tröttheten är förlamande, känns som tungan är svullen och jag ser lite dubbelt och gäspar konstant...

 

Jag ställde klockan i dag på 10.00 och det kändes bra att kliva upp innan solen var på väg ned igen, haha. Men senaste veckan har jag sovit till 12.00 eller 13.00...Jaha, nu hann jag inget mer just nu för nu ropar familjen att vi ska åka och kolla på en stor loppis...Gäsp, kul och det var ändå min idé. 

 

Ja, då var det eftermiddag och jag har kämpat mig igenom dagen med min enorma trötthet vi har varit runt på flera affärer men inga roliga saker utan kollat på skiftnycklar, elkablar och vattenkopplingar. Men jag låg hela dagen i går och då får jag dåligt samvete så idag har jag varit upp och försökt vara glad trots att hjärnan är som en seg, seg kola. Vi avslutade eftermiddagen med att åka på en stor loppis. Inget har jag köpt heller.

 

Jag funderar ändå på att åka i väg igen i kväll, att liksom pressa mig lite till, att vara en "bättre" mamma som är med. Att kunna pressa sig bero på att i morgon kan jag ligga och vila mitt bäcken med gott samvete! Mannen och barnen ska på ett vattenland och jag var SÅ duktig, jag sa NEJ på frågan om jag kunde följa med! Det var bra gjort av mig (säger en del av mig) och jag behöver vila kroppen efter detta "jullov". Att gå på hala stengolv med kryckor och att inte kunna åka vattenrutschkanor eller kunna simma känns bara öken. Ja, nu tog jag iaf beslutet att tacka nej trots att det finns en tagg av dåligt samvete...Det är också inte jag att säga nej...Men för min egen skull försöker jag tänka på allt jag faktiskt gjort med barnen och ofta ensam också. Men jag tror att vi kvinnor har så lätt för detta med dåligt samvete. Onödigt mycket lägger vi på oss själva. Jag har verkligen noterat och pratat med mina kompisar om detta för jag är inte ensam. Mänga män reflekterar inte ens över vissa saker och tycker det är helt befängt hur vi kvinnor kan känns osm vi gör...

 

Men det är ju synd att mitt yngsta barn inte minns allt jag gjort med henne eller dem. Hon minnns inte alla teatrar, lekplatser och badhus jag tagit med henne på. Ja, det är ju synd vore enklare för mig om övriga i familjen kunde säga..."Ha inte dåligt samvete, du har kämpat och och du har hittat på så mycket roligt och lärorikt med och för barnen. Tänk om fler mammor vore som du..." ja, ja det är ju bra att dagdrömma lite ibland också...

 

Kram kram

Av Pansen - 1 januari 2013 00:25

Har länge nynnat på en sång som jag länge hopats kunna sjunga på allt oftare. Sanningen är den att det under 2012 inte var så många dagar jag kunde sjunga den och hålla med...Men 2013 ska det verkligen bli "min" sång! En operation 17 januari sedan är det åter läkning och återhämtning och sedan äntligen sjukgymnastik och kanske kan jag äntligen börja sådana övningar som jag tidiager fått utesluta ur mitt program. Ja, 2013 ska bli ett bra år, ett av mina bästa:-)

 

Kram kram

 

Här kommer texten till Kentas låt

 

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Jag ser måsarnas flykt
Jag ser solglittrets dans
Jag ser fram emot härliga tider
Jag ser kvinnornas ben
Jag ser ögonens glans
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Jag hör skrattande barn
Jag hör slussarnas brus
Jag hör till de få som kan leva
Jag hör inre musik
Jag hör vindarnas sus
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida
Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

nanana....

Presentation

Ont i ryggen, ljumske, höft eller bäcken? Då tror jag du kommer känna igen dig här!? Efter många år av smärta fick jag äntligen steloperation av mina SI-leder!

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ steloperation med Blogkeen
Följ steloperation med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se