Direktlänk till inlägg 20 mars 2013

Måste blir frisk- mina dagar tar slut!

Av Pansen - 20 mars 2013 14:24

Suck...har så mycket oro i kroppen på efter samtal med Försäkringskassan. Det kom tidigare ett brev där det stod att i slutet på maj skulle mina "sjukdagar" ta slut. Jag känner en sådan sjuk stress att bli bra innan dess.

 

Nu säger alla omkring mig: läkare, sjukgymnast, arbetsplatsen där jag ska arbetsträna att jag ska starta upp långsamt och verkligen träna och rehabilitera mig sakta och noggrant. Jo, det skulle jag också vilja göra men på grund av att jag stod i väntetider 10 månader i fjol så är nu mina sjuka dagar slut!! Usch, jag vill bara gråta, tycker att jag kämpat så bra och ändå allra oftast med ett positivt sätt. Jag har bitit ihop såååå många år och jobbat trots sjuk smärta, jag har kämpat med olika behandlingar och aldrig gett upp alltid gett mig in i nya behandlingar med 100% och tron at nu blir jag bra. Jag har kämpat för att få operationerna...Jag har gjort opereationerna och precis börjat med sjukgymnastisk och nu måste jag bli bra...

 

När jag påbörjar min arbetsträning är det Arbetsförmedlingen och min A-kassa som ska besluta om hur stor ersättningen blir och för varje dag jag arbetstränar minskar mina a-kasse dagar...Så när jag arbetstränat färdigt kommer mina a-kassedagar vara slut...Jag har totalt 73 a-kasse dagar men kan ialla fall ansöka om ytterligare 150 då jag har barn under 18 år...får jag det beviljat har jag 220 dagar med ersättning endera som arbetslös eller som jag kan arbetsträna på...Sedan då? Inga pengar alls!! F-n jag måste hitta ett jobb!! Nä, jag orkar inte skriva mer, jag är för ledsen och orolig och snart måste jag dessutom åka med dottern på ridskolan och då kan jag inte hålla på grina...Bita ihop...


Kram

Pansen

 
ANNONS
 
Annie

Annie

20 mars 2013 14:43

Usch lider med dig, vad jobbigt ..
Nu vet inte jag hur länge du varit sjukskriven men förstår dig, jag är också sjukskriven .. En kompis sa till mig en gång: man måste nästan vara frisk för att orka vara sjukskriven och det ligger nåt i det ...
Hoppas verkligen det ordnar sig för dig! Kolla in min sida ifall du har lust :-)
Mvh/

http://cupcakes-ochannat

Pansen

20 mars 2013 15:10

Tack snälla för omtanken, det värmer:-)
Kram

 
Maria

Maria

20 mars 2013 22:16

Hej!
Det där förbannade stressen minns jag mer än väl. Att ständigt ha fk flåsande i nacken.
Oavsett om det är dagar eller annat de bråkar om, man tycker att de borde ta hänsyn till ingreppen du just gått igenom. Det kan ju knappast vara ditt fel att du fått vänta på ingreppet i 10 månader.

Käraste vän, jag lovar vinner jag högsta vinsten på lotto så ska jag hjälpa dig med det ekonomiska så du kan vara hemma så länge du behöver det vill säga längre än maj månad.

Önskar jag kunde göra något för dig. Mitt hjärta brister av sorg.

Finns här för dig, alltid.
❤❤❤❤❤❤❤

http://www.frugnu.blogg.se

Pansen

21 mars 2013 11:50

Tack, tack snälla fina. Ja det är mkt oro, men och andra sidan kan man ju få sådana toppar av oro på sitt arbete också...Mår bättre i dag igen:-)

 
Lippe

Lippe

20 mars 2013 22:52

Från dag 201-450 får du 70% av den fastställda dagsersättningen och från dag 451 sänks det till 65%. Eftersom du har barn under 18 år har du rätt till bostadsbidrag. Antar att du har det nu? Du har som sjukskriven även rätt till bostadstillägg så det bör du också ha nu. Prata med din kontakt på AF eller FK och be att få siffrorna på ett papper. Det är inte bra för läkning och rehabilitering att oroa sig, det är bättre att veta. Lycka till!

http://hrifrnochvidare.blogspot.se

Pansen

21 mars 2013 11:48

Hej. Tack så mycket för din kommentar och omtanke! :-)
Jag har varit sjukskriven 2,5 år typ 900 dagar och då tar alla dagar hos Försäkringsskassan slut...

Jag är inte ensamstående utan min man arbetar så ngt bostadsbidrag får vi inte. Jo, om vi sålde bilarna och sålde villan och flyttade till lgh men det skulle känns förfärligt gentemot (särskilt) barnen så jag är inte den som har det sämst ändå..jag är lyckligt lottad iaf;-)

Kram kram

 
Ingen bild

Arbetsförmedlingen

21 mars 2013 13:24

Hej!

Jag heter Maria och arbetar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om oss.

Jag förstår din oro över ekonomin och över att hitta ett jobb så snabbt som möjligt. På Arbetsförmedlingen ska vi göra så gott vi kan för att stötta dig på din väg till jobb.

Om du är arbetssökande och dina dagar med a-kassa tar slut så kan du oftast erbjudas att skrivas in i ett program som kallas för Jobb-och utvecklingsgarantin. Som inskriven i programmet så har du ersättning i form av aktivitetsstöd som betalas ut av försäkringskassan. Ersättningen sjunker till 65 % av den dagpenning som du hade med a-kassan, men du står alltså inte helt utan ersättning ifall detta program är aktuellt för dig. Här kan du läsa mer om programmet och om ersättningen.
http://www.arbetsformedlingen.se/download/18.4b7cba481279b57bec180002294/job_sok.pdf

Ibland kan man vara berättigad till olika typer av stöd när man är arbetslös. Här kan du läsa mer om vilket stöd som finns att få via Arbetsförmedlingen.
http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Fa-extra-stod.html

Du är alltid välkommen att ringa till oss på 0771-416 416 eller besöka oss om du undrar över något eller vill ha tips och råd i ditt arbetssökande.

Med vänlig hälsning
Maria, arbetsförmedlare

Pansen

21 mars 2013 13:32

Stort tack för länkarna!! Otrolig omvärldsbevakning från er sida! självklart har jag läst på om detta tidigare, men det var bra att göra det igen.
Tack
/Pansen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pansen - 20 februari 2018 13:29

- Jag brukar inte vara så här bestämd och barsk! Jag brukar verkligen inte låta så hård det ska du veta, men jag måste ta mig igenom ditt hårda pannben, säger psykologen på företagshälsovården.    Jag ringlar runt i den tjocka mjuka ljusgrå fåtölj...

Av Pansen - 15 februari 2018 12:15

Hittade detta som jag skrev i november 2015...min "krasch" förra hösten november 2016 och sedan en ännu större krasch i november 2017 är inte så konstig har varit på gång ett tag tror jag...   Rör mig inte, jag hoppar runt, jag balanserar knappt ...

Av Pansen - 14 februari 2018 08:29

Den 16 november kraschade jag kan man säga. Eller min kropp, dess muskler, senor och bindväv var helt slut. Mjölksyra till Max i flera kroppsdelar. Migränattacker varje dag och medicinen kunde inte längre stoppa smärtan och det bara accelererade med ...

Av Pansen - 13 december 2017 16:17

Höger höft hugg värker bultar kan inte ens ligga 3 min på den. Lägger mig på andra sidan. Den där höftövningen den har jag ju glömt bort när så mkt annat rasat i kroppen och jag kämpat så hårt för att ändå prestera och göra mitt jobb. Älskar mitt job...

Av Pansen - 12 juli 2017 11:50

Jag startade gruppen på Facebook och blir så glad när ni skriver o tackar mig och är jag så glad över all aktivitet när alla delar med sig av erfarenheter och tips. Jag tycker det häftigt att vi nu är över 60 medlemmar i gruppen. Känner nu att jag vi...

Presentation

Ont i ryggen, ljumske, höft eller bäcken? Då tror jag du kommer känna igen dig här!? Efter många år av smärta fick jag äntligen steloperation av mina SI-leder!

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ steloperation med Blogkeen
Följ steloperation med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se