Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Magda

10 mars 2014 18:06

Hej
Jag hittade just din sida. Har under 2 månader haft ont i bäcken, ben, höft osv. Läkare gett smärtlindring, sjukgymnast stärkt bålen, Mr röntgen som inte visade diskbråck. Har varit två ggr hos kiropraktor som tror det e bäckenet som spökar. Har bara ont på vänster sida och det gör ont att sitta, strålar i ben osv. När jag läser här känner jag att jag måste hitta en läkare som tar mig på allvar. Jag hsr inte haft foglossning utan tror att det kommit från en fotbollskada. Tycker det är svårt när många kommer med olika bud. Tack för att du delar med dig

Pansen

12 mars 2014 08:04

Välkommen.
Vad bra och roligt att du gillar min blogg. Några saker jag funderar på när jag läser ditt "brev" och som jag bara vill skriva är hormoner påverkar bindväven och blir den "försvagad" så uppstår (tror jag) dessa problem enklare det svåra är förutom att få rätt diagnos att det tar så lång tid att läka och rehabiliteringen måste vara noga anpassad och tät kontakt med sjukgymnast. Att hitta läkare som kan detta tycks vara svårare än att hitta sjukgymnast så kanske enklare för dig att börja där. Sök sjukgymnast som är spec på foglossning för de kan mycket om kvinnor och bäcken. Mina problem började innan graviditet men det beror på att jag har en ärftlig bindvävsjukdom Ehlers-Danlos. Du är varmt välkommen och fortsätt skriva du kan ju kommentera under inläggen. Följer gärna dig och stöttar dig fram till rätt hjälp:-) Kram Pansen

 
Liesbeth

Liesbeth

5 december 2013 11:22

Would you like to write your story in English for the SIJD group? Hope so that you got relief by this surgery!!
https://www.facebook.com/groups/sacroiliacdysfunction/members/
warm regards, Liesbeth

http://https://www.facebook.com/groups/sacroiliacdysfunct

Pansen

15 januari 2014 18:28

Oh, I would love to write my story, to translate this one http://st.nu/medelpad/alno/1.6300151-opererad-av-gud-

But for the monet I´m really bad/injured with pain in my neck. I Cant´t write a long story on the computer in english right now:-( So sad but I will do that ASAP.

Kind regards
Pansen/ Anna

 
Ingen bild

Maria

8 januari 2014 00:18

Måste bara säga ett stort tack till dig att du skriver och gjort denna blogg. Jag grät efter att jag läst din blogg, lättad och glad över att inte längre vara ensam. Sökt efter hjälp på internet när vården sviker och hittade äntligen hit. Nu ska jag kämpa igen för få rätt vård. Måste bara fråga, hur fick du din vårdcentral att skicka remiss? Du är guld värd som skriver om detta! Kram

Pansen

8 januari 2014 12:20

Tack snälla för dina vänliga ord!
Att få vårdcentralen att skicka remiss till ortoped var inte svårt, vårdcentralen visste ju ändå inte vad de skulle göra. Men att sedan få ortopeden på sjukhuset att skicka remiss till Bengt Sturesson i Ängelholm skrämde mig enormt.

Så här tänkte jag inför mötet med ortopeden: http://steloperation.bloggplatsen.se/2012/11/16/9001934-2012-brev-till-ortopedmotet/

Kämpa på kärlek och styrka till dig!

 
Ingen bild

bebban

16 juni 2013 12:43

Hej, har du opererats av Bengt Sturesson? Har det gått bra? Har du lust att prata ring mig jag har några frågor. Bebban 0701-497514

Pansen

17 juni 2013 16:03

Hej
Ja, jag har opererats av Sturesson senast 17/1-13. Jag hör av mig. Kram

 
Ingen bild

Malin

24 april 2013 13:07

Hej, jag känner igen mig! Jag undrar varför du fick steloperera dig? Har djävulskt ont i nedre delen av rygg och bäcken så jag kan inte konvetrera mig och läsa det du skrivit. Ska till smärtklinik i maj. Har hormonspiral som kanske påverkar? Har även ont i nadra delar av kroppen, men de smärtorna vilar nu kan man säga. Undrar oxå om du upplevde att dina besvär blev värre efter graviditet? Tack på förhand! Mvh malin

Pansen

25 april 2013 12:29

Hej Malin. Det finns ortoligt mkt info här på min blogg om hur besvären började, försämrades behandlingar jag genomgått osv. Du kanske kan dela upp och läsa 10 min i taget? Jag köpte en bärbar dator när jag var sängliggande, det kan jag rekommendera:-)

Jag hade provat allt som sjukvården erbjöd mig, jag har gjort sjukgymnastik under många många år och omgångar, läkemedel, bälten och stödskydd, ingått i studier med kortisoninjektioner samt ätit kortsiontabletter inget hjälpte! Jag "fick" ingen steloperation...alltså inget jag blev erbjuden. Jag fick kämpa för att få genomgå den;-) I mitt landsting finns ingen läkare som kan detta med bäckensmärta och ingen hade heller någon vilja eller idé att skicka mig till någon som kunde. Jag kände mig helt övergiven i min säng med starka doser av morfin. Sjukvården här hade inget mer att erbjuda. Jag fick en elryggstöd till sängen och en griptång eftersom "jag i princip levde mitt liv i sängen" Jag började tänka att mitt liv var värdelöst...Men så bestämde jag mig för att göra allt vad jag kunde för att kunna fortsätta leva ett drägligt liv! Jag måste kämpa vidare!

Jag googlade och hittade nummer till Ängelholms sjukhus och lämnade ett meddelande till Bengt Sturesson som ringde upp mig! Han sade att jag skulle ordna en remiss från mitt sjukhus till Ängelholm sjukhus. Mitt sjukhus beviljade operationen:-)

Jag tror hormoner förvärrar bäcken-symtom. Graviditeter är stor påfrestning för bäcken och ledband. När vi är gravid ändras hormonerna och våra bäcken "luckras" upp för att kunna vidga sig när vi ska föda. Att graviditet försämrar bäckenproblem tror jag de flesta är överens om och att många studier kan påvisa det.
Hoppas du fick svar på dina frågor annars är det bara att ställa dem eller andra igen:-)
Kram kram

 
Ingen bild

Jonas

25 mars 2013 19:25

Hej!

Jag har också väldiga problem med instabilt bäcken. Ofta har jag smärta i skenbena. Samt att jag blivit synbart mer hjulbent senaste åren. Vill fråga om du tror att det har något samband? Är nyfiken på vad du tror :)

Pansen

26 mars 2013 22:51

Hmm, jag ju såklart inte, men helt klart så kan ju smärta göra att du anpassar din gång för att minska smärtan både medvetet och omedvetet...Jag tycker du ska försöka leta reda på en sjukgymnast som kan detta med "bäcken" för det är tyvärr långt ifrån alla. Lycka till:-)

Jag håller själv på att "lära" mig gå på nytt. Efter år av smärta har kroppen försökt korrigera genom att felbelastat muskler osv ibland har jag gått som ostkrokm haltat och senaste året har jag lärt mig "halta" utan att det synts.

 
Ingen bild

Linnea

6 mars 2013 21:24

Har hittat din blogg idag! Vill bara tacka dig för allt du skriver, du har givit mig hopp om att min egen kropp skall kunna fixas, hoppas att min läkare skall förstå! Tack!!!

Pansen

8 mars 2013 12:40

Roligt att höra och välkommen hit! Det är bara att kommentera och ösa på med dina frågor och tankar.
Kram kram

 
Ingen bild

en som kämpar

18 februari 2013 22:17

varför lossar då kiropraktorer på låsta si leder ?? min ena si led på höger sida är låst å han tror att de är låsningen som ger mig värk i höft å rygg å återkommande ryggskott

Pansen

19 februari 2013 17:40

Hej fighter!
Jag vill gärna svara dig, men jag vet inte riktigt vad du menar;-) Jag har gått hos naprapater, kiropraktorer och sjukgymnaster med vidare utbildningar för att kunna manipulera.

Så jag har manipulerat mitt bäcken/bäckenleder så många gånger att jag inte kan räkna. Det funkade bra för mig första 5 åren, men sedan höll sig inte bäckenet/si-lederna på plats utan jag kände en ny låsning, ibland bara jag reste mig från britsen!

Det blev alltså inte hållbart. På slutet fick jag bara mer smärta om jag "låste" upp låsningarna så senaste 2 åren har jag knappt gjort det eller rättare sagt de som hjälpte mig tyckte inte att det var någon idé att fortsätta eftersom det inte var hållbart.

Nu 5 veckor efter senaste steloperationen kan jag trots att det återstår 5 månader av läkningstiden ändå känna att det är inte likadant, det är stabilare och bättre:-) Jag kan känna det som att en låsning är på gång, men det händer inte! Har inte haft den där "ryggskottskänslan" sedan steloperationerna så jag tror verkligen på detta:-)

Men, var det här svar på din fråga?
Fråga eller kommentera gärna igen så svarar jag.

Kämpa på du är inte ensam:-)

Kram kram
Pansen

 
Ingen bild

Sanne

19 februari 2013 16:41

Hej...Vart hos Sturesson i går och min höft är tydligen väldigt illa.Har fött mitt 3;:e barn för 8 måader sen och han vill vänta tills hon är 1-1,5 år sen blir det stel operation i höften,har en stor spricka i vänster sida.Har sett på nätet hur op går till.Men hur länge ligger man på sjukhus??Har man mycekt ont efteråt?Klarar man sig själv sen när man kommer hem.? Många frågor,och jag fråga då jag är själv med 3 barn. Mvh Sanne

Bor i Helsingborg så jag har inte så långt till Ängelholm.

Pansen

19 februari 2013 17:31

Hej hej
Nu ska ju du inte göra samma operation som jag har gjort men jag beskriver hur det var för mig iaf. Du får gärna mejla din berättelse också så kan jag lägga ut den här på bloggen så kan vi stötta varandra:-) Skriv om du vill vara anonym eller inte...E-post: pansen76@gmail.com

Jag låg en natt på Ängelholms sjukhus vid varje operation. Totalt tre gånger alltså och 93 mil för mig;-)

Nä, jag har varit förvånad varje gång att jag inte haft mer ont, har som sagt flugit hem dagen efter OP och det har gått fint.

Sista gången för snart 5 veckor sedan fick jag en stor blödning så då tyckte jag det var ganska tufft, svårt att hitta en ställning som inte smärtade. Det var också svårt då att klara sig själv, hade kryckor hela tiden så det gick inte att servera barnen fika mat osv, de fick hjälpa till men min man har varje gång dragit ett stort lass.

Vid de två första operationerna så tog det fem dagar innan jag kunde köra bil och vid senaste OP tog det hela 2 veckor innan jag kunde köra bil. Vore såklart bra om du hade någon hemma som kunde hjälpa dig första dagarna sedan om det är så att du klarar dig utan hjälp så är det ju bara bra.

Fråga på du bara jag berättar gärna!

Men man blir ändå påverkad och lite sliten efter operationerna även om inte smärtorna är besvärliga. Håller tummarna för att du har någon som kan hjälpa dig om det behövs...Eller om barnen kan få sova borta en natt extra då du kommit hem. Då kan du ladda med frukt och enklare saker att äta vid sängen, själv klarar man sig alltid men det är svårt när man måste sköta och fixa mat till barnen;-)

Kram kram

Presentation

Ont i ryggen, ljumske, höft eller bäcken? Då tror jag du kommer känna igen dig här!? Efter många år av smärta fick jag äntligen steloperation av mina SI-leder!

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ steloperation med Blogkeen
Följ steloperation med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se